Amblemi deniz kabuğuna benzer. Hikayesi şöyle: Marcus Samuel, 1833’te Londra’da doğal deniz kabukları satmak için küçük bir dükkan açar. Bu amblemi dükkanına koyar. Baba bu işi sürdürürken oğlu Marcus Uzakdoğu’ya gaz ihraç etme işini başlatır. Marcus, 1892’de ilk tankerini tutarak 4 bin ton gazyağını Singapur ve Bangkok’a gönderir. Shell’in hikayesi böyle başlar.
Adının açılımı Bayerischen Motoren Werke olan firma, 1. Dünya Savaşı’nda uçak motorları üretiyordu. Amblemdeki 4 alan dönen bir pervaneyi simgeliyor. Marka, ilk otomobil Dixi’yi 1929’da üretmiş ama sembol, firma kurulduğundan beri değiştirilmemiş.
Firma çalışanlarından Jeff Johnson bir gece rüyasında Yunan tanrısı Nike’ı görür. Ürettiği ürün için Dimension adını kullanmayı düşünen patronuna rüyasını anlatır. Böylece patron spor mağazasına ve ürettiği ürünlere Nike adını verdi
Amblemdeki dört halka, biraraya gelip ittifak kuran 4 firmayı simgeliyor. Firmanın yöneticisi markaya kendi ismi Horch’u değil, Latince karşılığı olan Audi’yi verdi.
Bir İtalyan kontesin 1923’te firmanın kurucusu Enzo Ferrari’ye hediye ettiği at maskot, Ferrari otomobillerinin amblemi oldu. Amblemdeki sarı ve kırmızı renkler, firma sahibinin yaşadığı şehir Modena’yı ve yarışa olan sevgisini simgeliyor.
Coca-Cola’nın mucidi Dr. Pemberton’un ortağı ve aynı zamanda muhasebecisi Frank Robinson, iki C harfinin mükemmel bir estetik yaratacağını düşündü ve kendi el yazısıyla Coca Cola’nın bugüne kadar değişmeyen logosunu yarattı. Logo, ‘Nefis ve Taze’ anlamı taşıyor.
Dünyaca ünlü Apple firmasının logosundaki elmanın doğuşuyla ilgili pek çok hikaye var. Bunlardan ilki şöyle: Çocukken, yoksul bir aileden gelen Steve Jobs’un okuldaki öğle yemeği bir elmadır. Arkadaşlarının yemek çantalarında çeşit çeşit kurabiyeler, turtalar, çörekler varken onun çantasında her zaman elma vardır. California’nın Cupertino kasabasında 1 Nisan 1976’da kurulan ve dünyanın en bilinen firmaları arasına giren bilgisayar markasının hem adı hem de amblemi elmadır. Yoksullukla geçen çocukluk yılları Steve Jobs’a ‘Apple’ı ilham vermiş.
Rene Lacoste, Fransız meşhur bir tenisçi ve aynı zamanda modacıydı. 1926’daki şampiyonayı kazandığında kendisinin tasarladığı beyaz bir gömlek giymişti. Su gömlek nemi tutmaya yarayan hafif kumaştan yapılmıştı. 1927’de Davis kupası sırasında, timsah derisi bir bavul üzerinde oynadığı bahis nedeniyle kendisine Amerikan basını ‘timsah’ lakabını takmıştı. Arkadaşı Robert Geore, kortlarda giydiği kıyafete timsah resmi çizdi. Timsah logosu böyle oluştu.
Google, ‘googol’ sözcüğünün üzerinde oynanılmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasmer adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan ‘googol’ sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terim. Google’ın bu terimi kullanması, şirketin web’deki ve dünyadaki bilgi selini organize etme misyonunu yansıtır.
Dünyanın En Çılgın Resimleri,İlginç Resimler,Sıradışı Olaylar, Garip Olayların Resimleri, Enterasan Resimler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder