DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!
DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

Translate

15 Ekim 2015 Perşembe

Rapunzel olan teyzenin garip hikayesi..

Saçlarınız uzadı diye şikayet mi ediyorsunuz? Gu Meiying ile tanışın. Kendisi 59 yaşında ve saçının uzunluğu tamı tamına 2.52 metre, üstelik uzamaya da devam ediyor! Peki Rapunzel'i andıran saçlara sahip bu teyzenin derdi ne olabilir ki saçlarını bu kadar uzatacak? İşte size bir garip saç uzatma hikayesi.
Bundan tam 35 sene önce, 24 yaşında bir genç kadın olan Gu Meiying, saçlarını uzatma kararı aldı. Bu kararında yaşadığı kabilenin etkisi büyüktü. Çin'in Yunna bölgesinde bulunan
Miao kabilesi, uzun saçın kadınlara şans ve güzellik getireceğine inanıyor. Kabiledeki kadınlar saçlarını belirli zaman aralıklarında uzatarak bir ritüeli yerine getiriyorlar. Meiying için ise bu ritüel bir tutkuya dönüşmüş.
Kabiledeki çoğu kadın saçları beline gelince kesmeye başlarkan Meiying, şansa ve güzelliğie daha fazla sahip olmak için uzatmış da uzatmış. Dile kolay 35 sene boyunca daha şanslı ve daha güzel olmak için saçına bir kez olsun makas değdirmemiş. Meiying bu tercihi; "Saçım benim hazinem, totemim, şansım ve cazibem. Beni daha sağlıklı yaptığına da inanıyorum ve uzatmaya devam edeceğim. Saçlarımı istersem kafama istersem belime sarıyorum hoşuma gidiyor." diyerek anlatıyor.
Aslında Meiying teyze bir ara saçlarını kesmeye karar vermiş. Çünkü saçlarını yıkadıktan sonra neredeyse kurutmak için bir haftasını harcıyormuş. Ancak bir inat onu saçını kesmekten geri adım attırmış. Şu an mevcut dünya rekoru, 5.62 metreyi bulan saçlarıyla bir başka Çinli kadın Xie Qiuping'e (aşağıda) ait. Qiuping, 1973'ten beri uzattığı saçlarıyla bu alanda erişilmesi çok zor bir rekoru elinde tutuyor.
Dünya üzerinde bu rekoru kırmaya en yakın olan kişi ise Meiying! İşte Meiying bu rekoru kırmak amacıyla hayatının geri kalanında saçlarını kesmemeye ant içmiş. Bu inadıyla, kaç yaşına kadar daha kaç metre saçlarını uzatabilir bilinmez. Ancak 35 senede ancak 2.52 metre uzatabildiğini göze alacak olursak, doğru orantıyla bu rekoru kıramadan vefat etmesi daha olası bir durum gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı