DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!
DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

Translate

20 Haziran 2016 Pazartesi

Tarih Boyunca Gerçekleşmiş Bu olaylar tesadüf mü?

Tarih Boyunca Gerçek Olamayacağı Düşünülen Ama Bir Şekilde Gerçekleşmiş 13 Olay

Tesadüflere inanır mısınız? Kaderde tesadüfi olaylar var mıdır? Yakın tarihi boyunca gelmiş en garip tesadüfler…

1. Şaka değilmiş…

Şaka değilmiş...
20 Haziran 1940 yılında Sovyet arkeologlar Cengizhan soyundan olan Timur’un mezarını açtıklarında yazıtta bir uyarı okudular: “Kim benim mezarımı açarsa benden daha büyük bir istilacı onların sonu olacaktır.” Onlar yine de açtı, Almanya iki gün sonra Sovyetler Birliği’ni işgal etti.

2. Taşı, toprağı cani!

Taşı, toprağı cani!
Yaklaşık 80 milyon kişinin ölümünden sorumlu olan Stalin, Hitler ve Franz Josef aynı tarihlerde Viyana’da yaşamıştır.

3. Hoover Barajı’nın ilk ve son kurbanları.

Hoover Barajı'nın ilk ve son kurbanları.

Baraj inşaatı sırasında ölen ilk işçi 20 Aralık 1922’de J. G. Tierny’dir. 20 Aralık 1935’te en son ölen kişi de J. G. Tierny’nin oğludur. Gerçekten büyük bir tesadüf.

4. Rastlantı mı? Acı kader mi?

Rastlantı mı? Acı kader mi?
Bermuda’da 1975 yılında bir taksi tarafından vurulan bir adam öldürüldü. Tam bir yıl sonra aynı taksi şoförü ölen kişinin kardeşini de öldürdü.

5. Tarih tekerrürden ibarettir.

Tarih tekerrürden ibarettir.
Hitler Napolyon’dan 129 yıl sonra doğdu. Ve aynı zamanda Napolyon’dan 129 yıl sonra lider oldu. Napolyon’dan 129 yıl sonra Rusya‘yı işgal etti. Napolyon’dan 129 yıl sonra yenildi.

6. Mark Twain’in kuyruklu yıldız geçişiyle çerçevelenmiş hayatı.

Mark Twain'in kuyruklu yıldız geçişiyle çerçevelenmiş hayatı.
Halley Kuyruklu yıldızı dünyadan yaklaşık her 76 yılda bir geçer. 1835 yılındaki geçişi sırasında dünyaya gelen Mark Twain, 1910 yılında diğer bir kuyruklu yıldızın geçişinde öldü ve bunu 1909 yılında tahmin etmişti.

7. Gerçekleşen hata…

Gerçekleşen hata...
Video oyunu Deus Ex için manzara sahneleri tasarlayan New York’lu sanatçı, kapak fotoğrafı için İkiz Kuleleri kaldırmıştı. Bu oyun 2000 yılında yapıldı. İkiz Kuleler 2001 yılında yıkıldı. Bu oyunda cyber-punk türünden ve günümüz komplo teorilerinden ögeler kullanıyor.

8. Kendi nasihatında ölen adam…

Kendi nasihatında ölen adam...
Güney Afrika’lı gökbilimci Danie du Toit 49 yaşındayken öğrencilerine ölümün her an gelebileceğini söylerken ağzına bir tane nane şekeri atmış ve boğularak ölmüştür.

9. Yıldırım dört kez vurdu.

Yıldırım dört kez vurdu.
Şubat 1918’de Flanders alanlarında mücadele eden bir İngiliz subayı, Binbaşı Summerford, at üzerindeyken yıldırım düşmüş, belden aşağısı felç olmuştu. Summerford emekli oldu ve Vancouver’a taşındı. 1924 yılında nehir kenarında avlanırken yıldırım düştü ve bu sefer sağ tarafı felç oldu. 1930’da bir park gezisi sırasında yağmura yakalandı ve tekrar yıldırım düştü. Summerford bu sefer de yatalak oldu, iki yıl sonra öldü. Bir fırtınasırasında yıldırım bir mezarlığı vurdu ve bir mezar taşını çatlattı. Evet, bu mezar da Binbaşı Summerford’a aitti.

10. Ölümsüz komşular…

Ölümsüz komşular...
II. Dünya Savaşı sırasında öldürülen ilk İngiliz asker, son öldürülen İngiliz asker ile -tamamen tesadüf- sadece birkaç metre arayla gömülmüştür.

11. İkiz ölümler!

İkiz ölümler!
2002 yılında, Finlandiya’da bir adam, bisikletiyle otoyolda karşıya geçmeye çalışırken öldü. İkiz kardeşi de aynı geçişi kullanırken, iki saat sonra, yaklaşık bir, bir buçuk kilometre uzakta öldü.

12. Günlük hayatta kaç kişiye göktaşı düşer…

Günlük hayatta kaç kişiye göktaşı düşer...
Ann Elizabeth Hodges (1923 – 1972) Alabama… Göktaşı çarparak hastanelik olan Hodges, kayıtlara geçen tek kişidir. 30 Kasım 1954 tarihinde bir greyfurt büyüklüğünde meteoroid, evinin çatısından düşmüş, oturma odasına kanepede uyuklayan Elizabeth’in kol ve kalçasına isabet etmiş. Göktaşı Alabama Üniversitesi’nde sergileniyor. 

13. Yarım kalan ölüm…

Yarım kalan ölüm...
Henry Ziegland 1883 yılında kız arkadaşı ile ilişkisini kesti. Kızın erkek kardeşi, ölümüne sebep olduğu için Henry’i vurmak istedi ancak seken kurşun bir ağaca saplandı. Kendini şanslı hisseden Ziegland yıllar sonra kurşunun saplandığı ağacı kesmeye karar verdi.Dinamitle devirmek istediği ağaçtaki kurşun patlamanın etkisiyle Ziegland’ın başına isabet etti ve aynı kurşunla öldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı