DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!
DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

Translate

15 Ekim 2019 Salı

Zeki İnsanların Ortak Özellikleri

Üstün zekaya sahip insanlar bizde her zaman hayranlık duygusu uyandırır. Zeki insanların doğal olarak üstün yeteneklere sahip olduğu düşünülür. Bu düşüncenin aksine çok zeki insanların sosyal yaşamda sıklıkla bocaladığını söyleyebiliriz.
Akıllı insanlarla zeki insanlar arasındaki farkı yakalayabileceğiniz pek çok kriter söz konusudur. Listemizde yer alan ve çok zeki insanlara özgü olan bu davranışlar sizde de var mı? Eğer cevabınız “evet” ise üstün zekalı olma olasılığınız sandığınızdan çok daha güçlü.

Rutin Konuşmalar Sizi Bayıyorsa

Çok zeki insanlar gündelik sohbetlerden çok çabuk sıkılabilir. Onların kafaları genellikle gün içinde çok farklı çalışır. Her şeyi bir bütün olarak değerlendirir ve analitik yorumlama refleksi gösterirler. Çoğunluğun yaptığı klasik yorumlar onlar için gülünçtür, bir alay konusudur. Bu bayağı sohbetin bir parçası olmaktansa uzaklaşmayı tercih ederler. Bu nedenle kafa dengi arkadaş bulmakta zorluk çekerler. Sonuç onları bir nebze asosyalliğe iter. Zaten aşırı zeki insanların görece az arkadaşa sahip olması bir rastlantı değildir.

Az Konuşup Çok Düşünüyorsanız

Zihniniz dahil olduğu problemleri çözmekle meşgulken konuşmak genellikle üçüncü ve hatta dördüncü plandadır. Bir konuda yanıt vermenin ya da fikir beyan etmenin o konuşmaya bir değer katmayacağını düşünebilirsiniz, bu nedenle daha ekonomik ve verimli konuşmayı tercih edersiniz. Çevreniz bu nedenle siz konuştuğunuzda hemen dikkat kesilmeye başlar. Ortamda bulunan kişiler genelde akıllarına gelen her türlü düşünceyi dışa vurur ve bu durumu bir hayli yadırgarsınız. Kimi insanlar çok düşünüp az konuşmanızdan dolayı size bir yafta yapıştırabilir.

Mesleğinizi ya da Okulunuzu Önemsiz Görüyorsanız

Zeki insanlar kendilerini nerede konumlandırmaları gerektiğini iyi bilir. Yaptıkları işlerden dolayı kolayca tatmin olup hemen havalara girmezler. Başkalarının can atacağı işleri yapsalar bile her zaman mutlu olmazlar. Onlar, kendi potansiyelleri ölçüsünde daha iyi işler yapabileceklerini bilirler. Genelde tatminkar değildirler. Zeki insanlar genelde yaratıcı düşüme süreçlerini baltalayan işleri sıkıcı ve sıradan görürler.

Erteleme Hastalığı Yaşıyorsanız

Erteleme hastalığı karşımıza eylem felci olarak da çıkabiliyor. Tam bir modern çağ hastalığı olan eylem felci, pek çoğumuzun başına geliyor ancak zeki insanlar için adeta bir kabus. Zeki insanlar genellikle her konuda mükemmeliyetçi davranırlar. Bir projeyi hayata geçirmeden önce defalarca düşünürler ve genelde detaylarda boğulurlar. Bu düşüncelerin içinde öyle sıkışırlar ki bir türlü tatmin olup eyleme geçemezler. Biraz da başarısızlık korkusu yüzünden kafalarındaki uygulamaya dökemezler. Bu kişilerin tembel olduklarından dolayı eyleme geçemedikleri sanılır. Oysa eylem felci aşırı detaycılığın ve aşırı çalışkanlığın bir sonucudur.

Etrafınızdaki İnsanlar Tarafından Farklı Görünüyorsanız

Zeki insanların ne yazık ki kaderidir, etrafınızdaki insanlar sizi bir şekilde öteleyecektir. İnsanlar etrafında çok zeki insanların barınmasını pek istemezler, bu durum onları gerer, komplekse sokar. Bu nedenle çareyi sizi “farklı” olarak tanımlamakta bulurlar. Sizi ötekileştirmek veya itibarsızlaştırmak onları tatmin eder.

 Aşkla Aranızda Mesafe Varsa

Çok zeki insanların aşk konusundaki eğilimleri genelde zayıftır. Duygusal anlamda güçlü bağlar kurabilmekten uzaktırlar. Aşka bakış açıları biraz farklıdır. Herkes gibi hemen her şeye kolayca atlamazlar. Daha temkinli, daha kontrollüdürler. Duygularını kolayca salamadıkları için aşka kolay kolay kapılamazlar.

Bilmediklerinizin Farkındaysanız

Üstün zekaya sahip olan insanlar belli bir kibirden uzaktırlar. Onların en önemli özelliği bunca bilgi birikimine rağmen hala okunacak kitaplara, izlenecek filmlere, öğrenilecek bilgilere, gezilecek yerlere olan merakı ve açlıklarıdır. Cahil insanlar gibi bilmedikleri konularda ahkam kesmezler. Bir konuda yetersiz bilgiye sahip olduklarının bilincindedirler. Hatta aşırı zeki insanlar çoğu zaman kendilerini zeki olarak görmezler. Bildiklerinin gururunu yaşamak yerine bilmediklerinin utancı içindedirler. Bu nedenle övülmek onlar için genelde pek bir şey ifade etmez. Onlar kendilerini sağlıklı bir şekilde değerlendirebilecek kapasiteye sahiptirler ve ne konumda olduklarını hızlıca analiz edebilirler.

Kolay Risk Alıyorsanız

Başarılı ve üstün zekalı insanların bir diğer önemli özelliği de kolay risk alabilmeleridir. Başarıya giden yolun sadece risk almaktan ve cesur olmaktan geçtiğini bilirler. Hamlelerini de her zaman buna göre yaparlar. Dört duvar arasında sıkışmış, risksiz ve korkakça bir hayat yaşamak hiç onlara göre değildir. Problemlerin çözümü için risk almayı mutlak yol olarak görürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı