DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!
DELİLER TERK ETTİĞİ GÜN ŞEHİRLER YOK OLACAK…!

Translate

24 Ekim 2015 Cumartesi

İnternet'le Aramıza Mesafe Koymak İçin 10 Öneri

İnternet'le Aramıza Mesafe Koymak İçin 10 Öneri

İnternetten biraz olsun uzaklaşabilme için 10 öneri

Eğer gece yatmadan önce tabletten çıkamıyorsanız yada sabah kalktığınızda ilk işiniz Facebook, Twitter, İnstagram’a bakmaksa teknoloji ile fazlasıyla iç içe olmuşsunuz demektir.
Peki bu durumu aşmak istiyorsanız ve asosyal olmaktan korkmuyorsanız size vereceğim bilgilerle teknoloji ile aranıza mesafe koyabilirsiniz.
  1. Günümüzde en çok haber alma aracı olarak internet sitelerini kullanıyoruz.Artık bir değişiklik yapıyor ve yarın kalktığımızda mahallemizde ki küçük bakkal amcaya gidiyoruz , bayadır görmediğimiz amcaya halini hatrını sorduktan sonra küçükken kuponlarını biriktirdiğimiz gazeteden alıyoruz. Sabah kahvaltıda, iş yerinde, evde, okulda, canınız nerede isterse gazetemizi baştan sona okuyoruz.
  2. Artık konuşan saatlerden kurtulup dışarıda dolaşırken tanımadığımız bir insana saati soruyoruz. Belkide o konu üzerinden tanışıp kaynaşırsınız.
  3. Bir değişiklik yapıp sabah kalktığınızda Twitter’e girip post atmak yerine annenize güzel bir günaydın deyin.
  4. Bir yere yemeğe gittiğinizde veya arkadaşlarınızla bir yerde oturduğunuzda elinizdeki telefonu bırakın ve arkadaşlarınızın saçını kestirdiğini farkedin.
  5. Hayatınıza teknoloji alanında kurallar koyun. Bir günden nolabilir demeyin. Aynı sigara içen bir insanın bir fırttan nolur, bir taneden nolur  ve bir paketten nolur dediği gibi. Kendinizi diyetteymiş gibi düşünün ve diyetinizi bozmamaya gayret gösterin.
  6. İşlerinizi, ödevlerinizi, projelerinizi evde bilgisayar başında yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Fakat neden ödevlerinizi yaptıktan sonra sosyal ağda gezinmeyesiniz ki? Bunun için bilgisayarınızı bir masaüstü programı ile kilitleyebilir ve sadece işinizi yapabilirsiniz.
  7. Şarj aletini başınızın ucundaki prize değilde daha ileriye takın ve hatta onu unutun. Kitap okuyun, ailenizle sohbet edin. Hem böylece sağlığınız içinde iyi olacak hemde teknoloji bağımlılığınızı yavaş yavaş unutacaksınız.
  8. Akıllı telefon üreticileri bizi bizden daha iyi tanıdıkları şöyle belli oluyor ki telefonumuzda Rahatsız Etme, Sessiz Mod gibi özellikler bulunuyor. Bu modları kullanabilirsiniz ve saat koyabilirsiniz.
  9. Müzik dinlemek sadece cep telefonundan olmuyor. Radyoları ne çabuk unuttuk. Bir yere giderken eğer ihtiyacınız olan müzikse radyonuzu yanınıza alıp sıradaki şarkının ne olduğunu bilmediğiniz bir heyecan yaşayın.
  10. Hepimizin çevresinde işsiz olan arkadaşlarımız var onların teknoloji bağımlısı olmalarının sebebi girdikleri e-postaları değil yada internetten para kazanmaya çalışmaları değildir. Onlar telefondan oyun oynamakla meşguller ve o oyunları oynayarak kaybettikleri zamanın haddi hesabı yok. Bu yüzden kendimize biraz çeki düzen verip internetten kopmamız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı